Frankopanska garda Ŕlan je:
Linkovi
 

29. spomen pohod na Jazovku

anno domini
24.06.2019

Na 29. spomen- pohodu i komemoraciji za ┼żrtve komunisti─Źkog poslijeratnog zlo─Źina kod jame Jazovke iznad So┼íica u subotu se okupilo tristotinjak sudionika koji su od mjesta So┼íice krenuli na hodo─Źa┼í─çe do jame Jazovke na ┼Żumbera─Źkoj gori, gdje su prona─Ĺeni 476 ┼żrtava ubijenih u Drugom svjetskom ratu.

Organizator hodo─Źa┼í─ça je i ove je godine bio Hrvatski obredni zdrug Jazovka, a u ime predsjednika Borisa Prebega okupljenima je pro─Źitano pismo.

Na komemoraciji je bila izaslanica ministra branitelja, a umjesto predsjednice Kolinde-Grabar Kitarovi─ç bio je izaslanik Ante Deur.

'Svatko bez razlike ima pravo na obilje┼żen grob. Tu sada kad je povijesna rije─Ź na─Źela na temelju koje Predsjednica Republike pod imenom zajedni┼ítva nastavlja Tu─Ĺmanovu politiku pomirbe, vidimo kako je te┼íko graditi zajedni┼ítvo', rekao je Ante Deur.

Pomo─çni biskup zagreba─Źki Ivan ┼áa┼íko vodio je misu zadu┼ínicu, a u propovijedi je govorio na temu uzaludnosti rekav┼íi: "Ako Krist nije uskrsnuo, onda je uzaludna i va┼ía vjera" te ustvrdio da je pojam uzaludnosti prepoznatljiv u dru┼ítvu i kao frustracija.

 

 
Copyright Frankopanska garda Ogulin - Croatia