Frankopanska garda Ŕlan je:
Linkovi
 

Svi zaJEDNO, HRVATSKO NAJ - Vukovar

anno domini
03.05.2019
Na Trgu Republike Hrvatske, u petak, 3. svibnja sve─Źano je otvoren 2. Festival ÔÇ×SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ", a bogat program s prezentacijom nematerijalne kulturne ba┼ítine Hrvatske  trajao je do nedjelje, 5. svibnja.

Sve─Źanosti otvorenja nazo─Źila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar ÔÇô Kitarovi─ç, izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Gabrijela ┼Żalac te izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Marijana Bali─ç kao i brojni drugi ministri te saborski zastupnici, ali i drugi uglednici poput ─ćire Bla┼żevi─ça.

ÔÇ×Vukovar simbolizira zajedni┼ítvo i ovo je doista pravo mjesto i pravo vrijeme da to zajedni┼ítvo prezentiramo u svoj punini bogatstva i kulture nematerijalne ba┼ítine koju nastojamo sa─Źuvati i svijetu prikazati upravo u ovom gradu. Od srca zahvaljujem svima koji su dali svoj doprinos u realizaciji ovog doga─Ĺaja kao i svim sudionicima. Rezultati dolaze kroz marljiv rad i zajedni┼ítvo i siguran sam da ─çe u godinama pred nama ovaj festival i dalje rastiÔÇť, poru─Źio je iz Vukovara  gradona─Źelnik Ivan Penava.

U aktivnostima i programu Festivala sudjeluju i po─Źasni ambasadori festivala -  nadbiskup ─Ĺakova─Źko-osje─Źki, mons. ─Éuro Hrani─ç, glavni  urednik Ve─Źernjeg lista Dra┼żen Klari─ç i izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dali─çu ─Źija je promocija knjige ÔÇ×Rusija na┼íih snova" odr┼żana u sklopu otvorenja Festivala.

Festival se odr┼żava u organizaciji Grada Vukovara, u produkciji agencije Organizatori bez granica, uz  podr┼íku Vukovarskog piva, Hrvatske Lutrije, HDS-ZAMP-a i brojnih volontera.

O velikome zna─Źaju Festivala svjedo─Źe i brojna pokroviteljstva Festivala i va┼żni pokrovitelji me─Ĺu kojima su Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarovi─ç, Vlada RH, Predsjednik Hrvatskoga sabora, Ministarstvo turizma, Ministarstvo kulture, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstvo gospodarstva, poduzetni┼ítva i obrta, Ministarstvo hrvatskih branitelja, Sredi┼ínji dr┼żavni ured za Hrvate izvan RH, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska matica iseljenika, Hrvatska zajednica ┼żupanija, Hrvatski sabor kulture, Hrvatski svjetski kongres i ─Éakova─Źko-osje─Źka nadbiskupija.

 
Copyright Frankopanska garda Ogulin - Croatia