Frankopanska garda lan je:
Linkovi
 

Dan Karlovačke županije

anno domini
26.04.2019
Karlovačka županija danas obilježava Dan županije. Svečanost je počela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred križem Nacionalnog svetišta Sv. Josipa u Karlovcu. Potom je u crkvi Svetog Josipa služena sveta misa te u Pastoralnom centru Nacionalnog svetišta svečana sjednica Županijske skupštine. Sjednici su prisustvovali među brojnim gostima i uzvanicima i premijer Andrej Plenković i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Na sjednici su dodijeljena javna priznanja županije za 2018. godinu. 

Nagradu karlovačke županije za životno djelo dobio je Mirko Brozović i to zbog trajnog doprinosa i rezultata trajne vrijednosti na širokom području društvenih djelatnosti, obrta, volonterizma i javnog rada. Plakete Karlovačke županije dobile se su dvije pravne i tri fizičke osobe. To su KPA Vodomar za izniman doprinos očuvanju prirode, humanitarni rad i promociju Karlovačke županije i Zbor mladih  Župe BDM Snježne „Agape“ za izniman doprinos u duhovnim i društvenim segmentima. Za izniman doprinos u području novinarstva i radijske djelatnosti plaketu je dobio Branko Obradović, zatim Stjepan Bezjak za izniman doprinos u kulturnim, umjetničkim i društvenim segmentima te Perica Vucelić, za izuzetne rezultate u području zdravstva i promociji Karlovačke županije. On se u ime svih dobitnika i zahvalio na priznanju.

U svom  govoru župan Karlovačke županije Damir Jelić se, najprije čestitajući dobitnicima na priznanjima,  osvrnuo na najvažnije provedene i projekte koji su u tijeku. Izdvojio  je neke od najbitnijih  aktivnosti  i to one prema gospodarskim subjektima, zatim ljudske potencijale Karlovačke županije, kolegij župana na terenu, tzv. ogulinski model te posebno prošlogodišnju sjednicu hrvatske Vlade u Karlovcu.

 
Copyright Frankopanska garda Ogulin - Croatia