Frankopanska garda član je:
Linkovi
 

Lijepom našom u Ogulinu

anno domini
22.01.2019
Ogulin je treći put bio domaćin HRT-ovog serijala “Lijepom našom”. Naime, u prepunoj Gradskoj sportskoj dvorani kraj Prve osnovne škole,  snimljene su dvije emisije ovog serijala koji već punih 25 godina uveseljava ljubitelje tradicije, dobre zabave, glazbe i plesa. Urednik i voditelj Branko Uvodić nije krio zadovoljstvo snimanjem u našem gradu, jer kaže da Karlovačka županija, a samim time i Ogulin, imaju iznimno bogatu kulturnu baštinu koju svakako vrijedi čuvati, ali se njome  i pohvaliti. 

Tako su u više od četiri sata programa nastupila kulturno umjetnička društva i vokalni ansambli s našeg područja, ali i brojni poznati izvođači. Prikazana je i revija nošnji – „Tradicijsko ruvo ogulinskog kraja“, a nastupili su i razni bendovi i estradne zvijezde, među kojima su bili Miroslav Škoro, Zlatko Pejaković, Đuka Čajić, David Temelkov, Željko Krušlin, Nives Celzijus, Marko Škugor… Publika ih je sve dočekala i ispratila  gromoglasnim pljeskom.

Bila je ovo  prilika da Hrvatskoj i svijetu pokažemo svoju kulturnu i tradicijsku baštinu, prirodne znamenitosti i sve ono čime se naš grad diči. Sigurni smo da smo u tome i uspjeli. Končanu verziju sinoćnjeg uratka moći ćemo gledati na HRT-u 2. i 9. veljače.

 
Copyright Frankopanska garda Ogulin - Croatia