Frankopanska garda član je:
Linkovi
 

27. obljetnica 143. ogulinske brigade

anno domini
11.11.2018

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Trgu hrvatskih rodoljuba, počelo je obilježavanje 27. obljetnice nastanka 143.  brigade Hrvatske vojske. Obilježavanju su nazočili gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegovi zamjenici Daniel Vukelja i Ivana Salopek Šumonja, predstavnici Hrvatske vojske među kojima je bio i general bojnik Mate Pađen, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te pripadnici 143. brigade.

Nakon polaganja vijenaca u župnoj crkvi Sv.  Križa župnik Josip Štefančić služio je svetu misu za sve poginule i umrle pripadnike brigade, a  potom je održana svečana sjednica u Pučkom otvorenom učilištu. Tom je prigodom  predsjednik Udruge veterana 143. brigade Milan Poljak podsjetio na njihov ratni put i zasluge u Domovinskom ratu,a nazočnima su se obratili general bojnik Mate Pađen i gradonačelnik Dalibor Domitrović.

Obilježavanje su ove godine svojim nastupom uveličali članovi Puhačkog orkestra DVD-a Ogulin i mažoretkinje Društva Naša djeca, te Pjevačkog društva Klek. Tako je ovogodišnja proslava bila sadržajnija, a na trgu kod Pučkog učilišta zajednički su članovi orkestra i mažoretkinja izveli nekoliko točaka i za nagradu dobili pljesak okupljenih pripadnika brigade i nazočnih građana.

 
Copyright Frankopanska garda Ogulin - Croatia