Frankopanska garda član je:
Linkovi
 

Misa bdijenja uoči Velike Gospe

anno domini
14.08.2018
Uoči blagdana Velike Gospe, hodočasnici su procesijom od DVD-a iz centra Oštarija preko Marmontova mosta stigli na svetu misu  koju je predvodio Ličko-senjski biskup Zdenko Križić. 

U duhu višestoljetne tradicije štovanja Majke Božje, u Svetište Gospe od čudesa, svake godine za blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, tisuće vjernika i hodočasnika pohode Oštarije. 

Župna crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije u središtu Oštarija je veličanstvena trobrodna crkva koja je izgrađena oko 1450. godine.

Kao i mnogo toga u našemu kraju za crkvu i svetište zaslužni su Frankopani, krčki knezovi koji su spojili hrvatski sjever i jug, a u kamenu zdanju kao da još uvijek prebiva duh popova glagoljaša i krbavskih, kasnije modruških biskupa.
Dana 31. ožujka 1459. papa Pio II. (1458. – 1464.) izdao je svečano pismo (bulu), kojim obdaruje oprostima crkvu Blažene Djevice Marije, nazvane Čudotvornom (de Miraculis), jer je mjesto od davnine bilo poznato po čudesnim uslišenjima, koje Svevišnji danomice čini na zagovor naše Gospe.

 
Copyright Frankopanska garda Ogulin - Croatia