Frankopanska garda član je:
Linkovi
 

Dan Karlovačke županije

anno domini
27.04.2018
 U Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu obilježen je 27. travnja Dan Karlovačke županije. Odlukom skupštine te županije od 28. veljače sv. Josip izabran je nakon zaštitnika Hrvatske i grada Karlovca i zaštitnika Karlovačke županije. To je bio i razlog da se misno slavlje u čast županije kao i svečana sjednica skupštine Karlovačke županije održi u Nacionalnom svetištu sv. Josipa. Svečanost je počela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća predstavnika državnih, županijskih i gradskih vlasti te udruga iz Domovinskog rata za poginule branitelje županije. Molitvu za poginule branitelje predslavio je dekan Karlovačkoga dekanata Dražen Karačić, koji je poručio da je križ simbol pobjede uz pomoć kojeg je Hrvatska došla do pobjede. 

Slijedila je misa koju je u svetištu u koncelebraciji devetorice svećenika Zagrebačke nadbiskupije, Gospićko-senjske biskupije i Vojnog ordinarijata predslavio rektor svetišta mons. Antun Sente, ml. „Danas se molimo za sve poginule za slobodu naše županije kao i njihove najbliže koji se nose s njihovim gubitcima. Hvala vama koji obnašate odgovorne dužnosti i opslužujete te ljude unatoč čestim kritikama. I današnja blaženica Ozana Kotorska dobar vam je primjer borbe u službi Boga i svojih najbližih. Razvijajte talente da pomažete drugima kao Ozana Kotorska , baš kao i sv. Josip kojeg ste izabrali za svog zaštitnika. Sv. Josip bio je ponizan da bi povjerenu zadaću služenja Sv. obitelji mogao vršiti. I vi trebate biti takvi u služenju narodu. Volimo svoju domovinu i županiju da dođemo u svoju drugu nebesku domovinu s dobrim djelima", pozvao je mons. Sente. 
Nakon mise u dvorani svetišta održana je prvi puta svečana sjednica županijske skupštine koju je vodio predsjednik Ivan Vučić, dok je karlovački župan Damir Jelić kroz video materijal prezentirao aktivnosti protekle godine. 
 
Copyright Frankopanska garda Ogulin - Croatia