Frankopanska garda član je:
Linkovi
 

4. Ogulin Trail

anno domini
09.09.2017

Točno u 9 sati,  pucnjem pripadnika Frankopanske garde, počeo je ovogodišnji, četvrti po redu Ogulin trail.  Ukupno 55 natjecatelja  krenulo je u prvu, dužu utrku od 33 kilometra, pod nazivom “Regoč” a druga “Kosjenka” počela je  u 10,30 i staza je kraća, 13,5 kilometara. Staze su obilježene, a osim brojnih volontera za sigurnost brinu i članovi ogulinskog HGSS-a. Cijena za kratku utrku bila  je  80 kuna, a  120 kuna za dugu. Za taj iznos svi  natjecatelji dobivaju majicu,  prirodni sapun, red bull, bon za ručak i piće.

Želja organizatora je  da natjecatelji koji nisu iz Ogulina, a takvih je lani bilo puno, ostanu u našem gradu  i prespavaju bar jednu noć, pa su na Kocima  organizirali  i zabavu, a za sudionike su  pripremili   posjet muzeju.

Negdje poslije 15 sati završen je ovogodišnji Ogulin Trail. Točnije, završen je onaj natjecateljski i službeni dio, proglašeni su najbolji i podijeljene su nagrade, ali onaj drugi, nenatjecateljski ali jednako važan dio cijelog događaja, druženje natjecatelja, organizatora i posjetitelja, još uvijek traje. Iako je već sada jasno da je i ovogodišnji Ogulin Trail odrađen izuzetno dobro i da je odlično uspio, ostavit ćemo malo vremena da se dojmovi skupe i poslože. Do tada objavljujemo rezultate natjecanja i naravno mnoštvo fotografija. Krenimo nekim redom.  U prvu, dužu utrku od 33 kilometra, pod nazivom “Regoč” krenulo je 55 natjecatelja. Od muškaraaca na stazi Regoč prvo mjesto osvojio je Hrvoje Vlašić, drugi je bio Alen Štefanić a treći Goran Poznanović. Od žena, na toj dužoj stazi, najbolja je bila Helena Gleđa, drugo mjesto pripalo je Ireni Smojver, a treće Sandri Juhaz. Na stazi Kosjenka, duljine 13,5 kilometara između 200-tinjak sudionika najbolji su bili:

Kod muškaraca prvo mjesto osvojio je Dado Sobota, drugo Dubravko Paver, a treće Dinko Čulig. Kod žena, najbolja je bila Gabrijela Šalković, drugo mjesto pripalo je Petri Kulić, a treće Sandra Laić.

 
Copyright Frankopanska garda Ogulin - Croatia